DierenPark Amersfoort opent vernieuwd Dinobos 

Komend weekend opent DierenPark Amersfoort de poorten van haar vernieuwde Dinobos. De opening valt samen met de aftrap van het familie-evenement ‘DinoAdventures’ dat in de herfstvakantie in het dinothemagebied plaatsvindt. Zowel het Dinobos als de spannende DinoAdventures zijn in een nieuw jasje gestoken. “Vanaf dit weekend beleven bezoekers van DierenPark Amersfoort een nieuwe dinowereld, met meer avontuur dan ooit”, vertelt projectleider Hylke Steggerda.

“Via een tijdmachine maken bezoekers een tijdreis naar miljoenen jaren geleden, daar maak je een enerverende tocht door het Trias, Jura en Krijt en ontdek je hoe dino’s met elkaar samenleven. “Door tientallen levensechte dinoreplica’s’, landscaping, avontuurlijke routes en moderne technieken komt de dinowereld weer echt tot leven”, vertelt Hylke. “Tijdens de DinoAdventures breiden wij deze tijdreis verder uit. In de drie tijdperken verrichten Dinorangers onderzoek naar de dinosaurussen en helpen zij bezoekers door het bos te survivallen. Want er liggen veel gevaren op de loer…”, licht Hylke toe. In het Dinobos maken bezoekers op een avontuurlijke manier mee hoe de biodiversiteit veranderde in de verschillende dinotijdperken; de impact van grote klimaatveranderingen. “Er valt dus genoeg te zien, te ontdekken en te leren, maar bovenal beleven onze bezoekers een onvergetelijk avontuur.”

Bezoekers kunnen vanaf komend weekend het vernieuwde Dinobos bezoeken. “Wij kijken enorm uit naar de opening van het Dinobos en hopen dat wij veel bezoekers mogen laten onderdompelen in de dinowereld”, vertelt Hylke.

De DinoAdventures zijn te bezoeken in de herfstvakantie, van 15 tot en met 30 oktober.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *