Bouwwerkzaamheden Efteling Grand Hotel van start 

Na maanden van voorbereiding is de Efteling gestart met de bouwwerkzaamheden van het Efteling Grand Hotel. De afgelopen weken is achter het Huis van de Vijf Zintuigen, de hoofdentree, circa 10.000 m3 zand afgegraven. De komende dagen worden er 380 palen met een totale lengte van 6 kilometer de grond ingeboord, waar 2.500 m3 beton overheen wordt gestort voor de fundering. De bouw van het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling vormt tevens de start van een nieuw gebied bij de hoofdentree: het Eiland van de Vijf Zintuigen. Het Efteling Grand Hotel opent naar verwachting in 2024.

Eiland van de Vijf Zintuigen

Het Efteling Grand Hotel is de eerste verblijfsaccommodatie die zich binnen de grenzen van het park bevindt. Het imposante gebouw krijgt een unieke en prominente plek op het plein bij de hoofdentree, het Huis van de Vijf Zintuigen. Passend bij de gebiedsvisie van de Efteling wordt het hele gebied bij de hoofdentree aangepakt. Het nieuwe Eiland van de Vijf Zintuigen, gaat fungeren als de kaft van een boek. Het is de start en het einde van alle bezoeken in het hart van de Wereld vol Wonderen. Het plein tussen de hoofdentree en het nieuwe hotel vormt een verrassende groene pleisterplaats voor zowel hotelgasten als parkbezoekers. Lopend over het plein geeft de beplanting in de vorm van bomen, heesters en vaste planten steeds meer prijs van het nieuwe hotel. De 9 meter hoge en 16 meter brede arcadeboog, waaronder bezoekers straks via het plein het park in lopen, zorgt voor een indrukwekkende binnenkomst.

Concept en architectuur

Een ode aan de Efteling waar het verleden en heden samenkomen. Dat stond voor Sander de Bruijn, hoofdontwerper, centraal bij het ontwerp van het Efteling Grand Hotel: “Voor het Efteling Grand Hotel vond ik mede inspiratie bij één van de kleinste taferelen in het park: Zwaan kleef aan. Dit tafereeltje werd in 1958 naar ontwerp van Anton Pieck op het Anton Pieckplein geplaatst. De klok en de decoratieve ornamentiek van het interieur van Zwaan kleef aan zien we terug in het gevelbeeld van het Efteling Grand Hotel. In een later stadium zien we die inspiratie bijvoorbeeld ook terug in de vloeren en het kleurgebruik”.

Efteling Grand Hotel

Het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling krijgt 7 verdiepingen en wordt 106 meter breed. Het Efteling Grand Hotel krijgt 143 kamers en circa 700 bedden. Daarnaast krijgt het nieuwe hotel een zwembad en spa, 2 restaurants en 2 souvenirwinkels met een totaaloppervlakte van 450m2. De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *