Europa-Park start documentaire over nieuwe achtbaan

Europa-Park bouwt momenteel aan een nieuwe achtbaan die in 2023 opent. De 14de achtbaan van het park wordt onderdeel van themagebied ‘Kroatie’. In de eerste aflevering van de documentaire “Ω” krijgen de kijkers thuis een blik achter de schermen op de bouwplaats. Daarnaast vertellen Patrick Marx, Head of New Development & Masterplanning en Park Manager Lukas Metzger over het plan dat de nieuwe achtbaan eerst op een andere plek kwam te liggen.

Het nieuwe gebied waar de nieuwe achtbaan straks komt te staan ligt tussen het Griekse en Russische themagebied in. Dit gebied van ongeveer 20.000 vierkante meter is volgens Marx een van de weinige hoeken van het park dat nog vrij is. Het voordeel van een beperkte ruimte is dat er ”extreem compact, slim en op verschillende niveaus moet bouwen om de ruimte zo goed mogelijk te benutten”, aldus Marx. Bezoekers kunnen straks vanuit twee toegangspunten het nieuwe gebied betreden. Een daarvan is dichtbij de uitgang van achtbaan ‘Euro-Mir’.

Engeland

In het oorspronkelijke plan zou de nieuwe achtbaan niet in het huidige gebied komen te liggen. Het themagebied ‘Engeland’ miste nog een hoofdattractie waardoor dit gebied al snel voor kwam in de plannen voor de nieuwe achtbaan. De ruimte is echter te beperkt. In de aflevering komt een animatie voorbij die laat zien hoe de achtbaanrit had kunnen verlopen als deze wel in het gebied van ‘Engeland’ kwam te liggen.

De eerste aflevering van “Ω” is nu gratis te bekijken op ‘Veejoy’, het streamingsplatform van Europa-Park. Er zal hierna elke maand een nieuwe aflevering verschijnen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *