Europa-Park installeert laatste baandeel van nieuwste achtbaan

Vanmiddag was er reden voor een bescheiden feestje op de bouwplaats van de nieuwe achtbaan ‘Voltron Coaster’. Onder toeziend oog van de familie Mack, managers, pers en een handjevol fans werd het laatste baandeel geïnstalleerd. Deze spectaculaire launch coaster van 1385 meter lang wordt onderdeel van het themagebied Kroatië.

Europa-Park laat hierbij weten dat de mega legpuzzel door 15 medewerkers van Ride Constructen Service Worldwide is voltooid. Op beelden is te zien dat het laatste baandeel naar grote hoogte wordt getakeld. Onder de baan hangen 3 vlaggen van Polen, Kroatie en Duitsland. Directeur van het Duitse attractiepark Michael Mack is duidelijk: ”Binnen Europa wordt dit een van de beste ervaringen”.

De grootste blikvanger van het nieuwe gebied is 32 meter hoog, gaat 90 km/u, bevat een draaischijf en een verticale lancering. Bezoekers die de nieuwste achtbaan vanaf 2024 durven te trotseren, moeten ook nog eens 7 inversies ondergaan.

Voltron Coaster is van het type Big Dipper. Liefhebbers zouden dit type kunnen herkennen van bijvoorbeeld Lost Gravity in Walibi Holland. De nieuwe baan is echter totaal niet te vergelijken met de uitvoering zoals die in Walibi staat. Daarnaast passen er straks 7 treinen op de baan. En ook hier zitten de buitenste rijders met de benen vrij.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *