Efteling opent nieuw Paddenstoelendorp aankomende zomer. Nu ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Het Paddenstoelendorp in het Sprookjesbos van de Efteling wordt op dit moment flink aangepakt. Daarbij komt een grote wens van enkele fans uit. Vanaf aankomende zomer zijn de drie nieuwe paddenstoelen weer toegankelijk. Ontwerper Karel Willemen heeft daarbij enkele details toegevoegd. En het Paddenstoelendorp is straks ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Sinds 2017 stond het Paddenstoelendorp er maar vervallen bij. Bezoekers konden de drie paddenstoelen nog wel bewonderen maar het gebiedje was alleen niet meer toegankelijk. Nu de oude paddenstoelen het Sprookjesbos inmiddels hebben verlaten is het tijd voor de herbouw.

Ontwerper Karel Willemen legt uit: “De huidige paddenstoelen zijn aan vervanging toe. Met de vernieuwing van de drie paddenstoelen houden wij ons erfgoed actueel en maken het net een beetje meer van nu. Met extra details, iets meer levendigheid en bereikbaar voor álle kinderen. Maar wel nog steeds helemaal naar het ontwerp en in de sfeer van Anton Pieck.”

Met het nodige meet- en tekenwerk vormt het 3D-model nu een goede basis voor dit nieuwe ontwerp. Willemen vind het belangrijk dat iedereen de paddenstoelen kunnen ontdekken. Dit wilt zeggen dat ook kinderen in een rolstoel straks genieten van het dorp. Om dit mogelijk te maken zijn de doorgangen en stelen van de paddenstoelen verbreed. Daarnaast liggen er ook geen drempels meer.

Meer levendigheid

“Dit is natuurlijk ook hét moment om meer details toe te voegen. De huidige opzet is vrij sober, ik vind het leuk om iets meer verfijning aan te brengen. Dat doe ik bijvoorbeeld door de paddenstoelen tussen de steel en de hoed van een kraagje te voorzien. Ook de onderkant van de hoeden krijgt een iets andere uitstraling, doordat we de houten planken vervangen door een gemodelleerde plaatjes-structuur. En er komen wat lieve dingetjes bij; een luikje dat op een kier staat, een nieuw boekenplankje, een belletje aan de buitenkant, nieuwe lantaarntjes en in de paddenstoel met de schoorsteen verwerken we een klein kacheltje in de wand. Je hoort straks zelfs een snurkende kabouter vanaf de ‘zolder.’ Dat soort elementjes maken het extra levendig”, aldus Willemen.

Een exacte openingsdatum voor dit dorpje is nog niet bekend. De Efteling verwacht het nieuwe Paddenstoelendorp deze zomer weer te openen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *