Het typische zomerse sfeertje dat Toverland LIVE! heet

Op zaterdag 21 mei 2022 bezocht ik de eerste editie van Toverland LIVE! De naam zegt het al, want dit evenement werd in Attractiepark Toverland gehouden. Het park liet voorafgaand weten dat alles werd omgetoverd tot een waar festivalparadijs. Een paradijs waar onder ander artiesten als Maan, Kris Kross Amsterdam en Rolf Sanchez hun opwachting maakten. En daar wilde ik natuurlijk bij zijn.

Hoewel dit festival pas om 19:00 uur begon was ik samen met mijn vriendin al rond 15:00 uur in het park. Na wat attracties te hebben gedaan besloten we lekker te relaxen in het gebied ‘Port Laguna’. Al half liggend op de loungestoelen in het zand keken we hoe het park langzaam maar zeker leegliep, want Toverland sloot om 18:00 uur voor dagjesbezoekers. Ondertussen waren zowel technici als artiesten bezig met een soundcheck op Main Stage. De aangename temperatuur samen met de muziek en de heerlijke stoelen zette ons al vroeg in dat lekkere festivalsfeertje.

Het park was inmiddels al een half uur gesloten en bijna iedereen stond al buiten de poorten. Ook wij moesten er helaas aan geloven toen de beveiliging ons vriendelijk verzocht het park tijdelijk te verlaten. We klommen uit de loungestoelen en begaven ons naar de uitgang. En hoewel we bij de ingang van het park stonden moesten we nog even wat verder lopen. We sloten aan in de rij en merkten dat deze alsmaar langer werd. De bezoekers voor Toverland LIVE! kwamen aan en om klokslag 19:00 uur begon de rij langzaam te bewegen. Iedere bezoeker werd gefouilleerd en er mochten geen eten of drinken naar binnen ‘gesmokkeld’ worden. Er was simpelweg te weinig beveiliging waardoor het veel te lang duurde voordat we het park in konden. Wij hadden nog het geluk dat we redelijk vooraan in de rij stonden maar de enorme rij achter ons had dat zeker niet.

Eenmaal in het park besloten we onze vertrouwde loungestoelen weer op te zoeken om te wachten tot twee andere vrienden gearriveerd waren. Groove Safari was ondertussen al achter de draaitafel gekropen en zorgde al direct voor een lekkere opwarmer in het toch al zomerse Port Laguna. Funtainment had zich ook al tussen de bezoekers gemengd. Deze korte stoet aan circusartiesten waren de gehele avond op verschillende locaties in het park te zien.

We besloten te starten met een ritje in houten achtbaan Troy. Tijdens Toverland LIVE! waren de buitengebieden en de grotere attracties gewoon geopend. Met een wachttijd van een klein kwartier stapten we in en leverde Troy een heerlijke wilde rit af zoals je dat van een houten achtbaan kan verwachten. Eenmaal weer op vaste grond besloten we naar de andere kant van het park te lopen. De 40 meter hoge wingcoaster Fēnix wachtte daar op ons en dit was voor mij gelijk het hoogtepunt van de avond.

Op een normale dag wordt je bij Fēnix meegenomen in de wereld van Avalon en ben je getuige dat de vuurvogel herrijst na 777 jaar. Technisch gezien klopte dat tijdens Toverland LIVE! ook zo maar de fantasievolle sfeer van deze attractie werd voor een avond ingewisseld. Van de normaal zo kalme sfeer was niets meer over. DJ La Fuente was in het station van de achtbaan lekker aan het vlammen en draaide een heerlijke mix weg. In de wachtrij stonden verschillende speakers zodat iedereen die aan het wachten waren al lekker een feestje konden bouwen. Het stationsgebouw was omgetoverd tot een discotheek en was voor iedereen te bezoeken, zelfs als je niet in de achtbaan wilde. De ene helft van het station was voor bezoekers die een ritje wilde maken in de achtbaan terwijl de andere helft was ingericht om te genieten van de dj. Mijn complimenten aan de organisatie, want dit was erg tof gedaan.

Ik moet wel een bekentenis afleggen. Van alle optredens die plaatsvonden op Main Stage hebben we alleen een stuk van Maan meegekregen. We vermaakten ons zonder deze optredens ook prima eigenlijk. De sfeer zat er lekker in waardoor we deze optredens min of meer vergaten. Velen andere bezoekers hadden zich juist wel verzameld in Port Laguna voor de Main Stage en maakte er een feestje van. En deze drukte begon zo langzamerhand voor problemen te zorgen bij de horeca. De rijen werden langer en iedereen moest steeds meer geduld hebben voor een drankje. Het begon er steeds meer op te lijken dat er te weinig horecapunten en personeel aanwezig waren.

We besloten Port Laguna in te ruilen voor de Magische Vallei. Hier draaide Rewind de hits van toen en nu. De stijl sprak ons niet zo aan en er werd besloten om de muntjes op te maken bij de dichtstbijzijnde bar. En dat de vraag naar meer horecapunten groot was, werd hier goed duidelijk. De bar kon de drukte niet aan waardoor het erg lang en vooral hectisch wachten was op de drankjes. Het probleem lag hierbij niet aan de inzet van het personeel maar aan de hoeveelheid personeel. Het was werkelijk dweilen met de kraan open. Voor elke geholpen bezoeker kwamen er weer drie andere in de plaats. Uiteindelijk is het gelukt om alle muntjes in te leveren en de drankjes zonder te morsen af te leveren aan de andere kant van de menigte.

Ondertussen draaide de dj lekker door en waren de fonteinen van Katara bijzonder mooi uitgelicht. Het werd later en later en we konden het toch niet laten om ook een ritje te maken in de spinning achtbaan Dwervelwind. Na een redelijk korte wachttijd besloten we nog een keer in houten achtbaan Troy te stappen. Dit blijft voor mij niet alleen de beste attractie van het park maar toch ook wel de beste attractie van Nederland. En dan kunnen we hem ook nog eens in het donker doen. Tja, die kans laten we natuurlijk niet liggen. En zoals verwacht stelde de rit niet teleur. Het einde van de avond was in zicht. Rolf Sanchez zette Port Laguna op zijn kop en wij vonden het mooi geweest. Om de grote drukte voor te blijven besloten we 10 minuten voor sluiting het park te verlaten. En dat was een prima keuze, want we konden zo wegrijden.

Conclusie

Wij hebben ons deze avond prima weten te vermaken. Attractiepark Toverland heeft een goed evenement neergezet die eigenlijk alleen maar beter kan worden. Aan de populariteit ligt het niet, want het was behoorlijk druk. En al deze mensen willen natuurlijk eten en drinken. Daar valt nog zeker winst te behalen voor het park door meer horecapunten en personeel in te zetten. Het proces bij de ingang van het park moet ook zeker een stuk beter en efficiënter kunnen. Dit duurde zo ontzettend lang waardoor je als bezoeker eigenlijk al met een minder goed gevoel dit festival binnen stapt. Daarover gesproken, de algemene sfeer in het park was supergoed. Iedereen leek zich te vermaken en ik heb dan ook nergens irritatie of opstootjes gezien. Nee, Toverland Live! voelde erg lekker aan en gaf mij dat typische zomerse sfeertje wat van alle Nederlandse parken alleen Toverland kan geven. En dat in het voorjaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *