Gardaland vraagt sloopvergunning aan voor achtbaan Sequoia Magic Loop

Het merendeel van de bezoekers zal er vast niet rouwig om zijn maar achtbaan Sequoia Magic Loop zal straks niet meer te zien zijn in het Italiaanse attractiepark Gardaland. Er is een vergunning aangevraagd om de baan te slopen nadat deze permanent was gesloten afgelopen jaar.

De achtbaan opende in 2005 onder de naam Sequoia Adventure. Het kende een hoop problemen waardoor de baan media 2017 en 2018 niet open ging. Tijdens de sluiting werd de attractie voorzien van een nieuw magisch thema om vervolgens in 2019 opnieuw open te gaan. Ook na deze heropening bleef de baan verschillende keren gesloten vanwege technische mankementen.

Dit attractietype van Screaming Squirrel is zeldzaam. Wereldwijd zijn er slechts drie van geleverd. Bezoekers stappen in een karretje die hun naar 30 meter hoogte brengt. Daar rijden ze langzaam vooruit om vervolgens ondersteboven te hangen en terug te rijden. Dit ervaren bezoekers in totaal drie keer.

Gardaland liet verder nog niets weten hoe de toekomst van de baan maar door een recente aanvraag lijkt het vrij duidelijk:

‘Project: Ontmanteling van een object genaamd Sequoia Adventure (‘Squirrel’) in Gardaland Park, in de gemeente Castelnuovo del Garda’

Lees ook eens: Europa-Park voegt extra trein toe aan 32 jaar oude Monorail

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *