Efteling brengt exclusieve Spookslot-pin uit

Het zal je vast niet zijn ontgaan. Het Spookslot verdwijnt uit de Efteling en 4 september is de laatste draaidag van de iconische attractie. Het Sprookjespark heeft speciaal voor deze gelegenheid gebruik gemaakt om een exclusieve pin uit te brengen. Deze glow-in-the-dark pin van het Spookslot is van maandag 29 augustus tot en met zondag 4 september verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

De speciale Spookslot-pin (EPP 445) kost €7,- en is verkrijgbaar bij de voormalige verkooplocatie ‘De Witte Walvis’. Dit is aan de buitenzijde van de attractie. Geïnteresseerden kunnen maximaal 5 pins per aankoop meenemen. Abonnementhouders van de Efteling krijgen 5% korting.

Het hoogtepunt van de voorstelling van het Spookslot is het muziekstuk Danse Macabre uit 1875 van de Franse componist Saint-Saëns. De zwevende viool, die zichzelf bespeelt, zet het beroemde thema in, waarna we de graaf zijn dochter achterna zien jagen, de zerken van hun plaats komen, kistdeksels verschuiven, graven ademen en hekken bewegen. Juist deze iconische viool zien we terug op de Spookslot-pin. Op de viool staat de openings- en sluitingsjaar van de Spookruïne. Hoewel het een witte pin lijkt, komt de viool pas echt goed tot zijn recht in het donker, door het glow-in-the-dark-effect gloeit de pin geel/groen op.

Nieuw themagebied

Het Spookslot maakt plaats voor een duister nieuw themagebied met de nieuwe griezelige attractie Danse Macabre, horeca, een souvenirwinkel en bijpassend entertainment. Het themagebied met attractie opent in 2024. In de attractie Danse Macabre, vernoemd naar het bekende muziekstuk, word je straks meegenomen door het verhaal met de onvergetelijke muziek uit het Spookslot als rode draad. De omgeving is een mysterieus decor, waarin het 20 meter hoge attractiegebouw meteen de aandacht vangt. Het wordt griezelen in de Efteling als nooit tevoren.

Lees ook eens: Efteling komt met nieuwe sleutelhangers van achtbanen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *