Parc Astérix opent naast achtbaan ook een NebulaZ van Zamperla

Het Franse attractiepark Parc Astérix opent in 2023 niet alleen de lanceerachtbaan ‘Toutatis’ maar ook een NebulaZ-attractie van Zamperla. Dat bevestigd projectmanager Damien Thibault in een interview met Braksection Magazine.

NebulaZ is een spectaculaire familieattractie waarbij alle 4 de armen in elkaars banen roteren. Aan het einde van elke arm zit een gondel die vastzit waardoor rijders niet over de kop zullen gaan.

Parc Astérix plaatst zowel achtbaan Toutatis als de NebulaZ in het nieuwe themagebied ‘Le Festival de Toutatis’. Dit gebied is gebaseerd op de Keltische go Teutates. Verder zal er een restaurant, een shop en een verkoopstand komen te staan. De ingang van het nieuwe gebied bevindt zich tussen waterattractie Le Grand Splatch en de bobsleebaan La Trace du Hourra.

Toutatis

Het grote hoogtepunt is natuurlijk achtbaan Toutatis. Bezoekers starten de rit gelijk met een klassieke katapult. Halverwege de route zit een triple launch waardoor de trein bij de laatste lancering de ‘Top Hat’ bereikt.

Parc Astérix opent het nieuwe gebied ergens in 2023. Vorig jaar knapte het park hun houten achtbaan op die vanaf toen door het leven ging als Tonnerre 2 Zeus. Deze rit is zelfs achteruit te beleven.

Lees ook: Walibi Holland bezoeken met €10,50 korting

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *