Bezoekersrecord en 10 miljoen gasten voor Energylandia

Energylandia timmert de laatste jaren lekker aan de weg. Met grote investeringen weten ze bezoekers uit heel Europa te trekken. Dit resulteert in een nieuw bezoekersrecord in het seizoen van 2022. Tevens hebben sinds de opening van het park in 2014 meer dan tien miljoen bezoekers de poorten al gepasseerd.

Ook al ligt het attractiepark in Polen, pretparkfans weten het park prima te vinden. En dat komt vooral door het grote aantal achtbanen in het park. De teller staat nu op 17 banen en de teller blijft lopen.

1,8 miljoen

In het openingsseizoen van 2014 passeerde 250.000 gasten de poorten. In 2021 waren dit er al 1,8 miljoen. Hiermee is een nieuw bezoekersrecord gevestigd. Het moge duidelijk zijn dat het achtbanenpark, wat soms al grappend een Rollercoaster Tycoon park wordt genoemd vanwege de meest uiteenlopende themas wat het park kent, een van de meest populaire reisbestemmingen in Polen is.

Nieuwe investeringen

Energylandia weet in ieder geval niet van ophouden. Het themagebied ‘Sweet Valley’ zal volgend seizoen na een kleine vertraging openen. Ook hier zijn er achtbanen te vinden: ‘Choco Chip Creek’ en ‘Honey Harbour’.

Daarnaast staat er ook een Tilt Coaster van het Nederlandse Vekoma op de planning. Wanneer die zal openen is niet bekend. Dit zou betekenen dat het park tegen die tijd 20 achtbanen heeft. Daarna staat de teller gelijk aan Six `Flags Magic Mountain in California.

Lees ook eens: Dit zijn de 10 hoogste achtbanen van Europa

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *