Europa-Park voegt extra trein toe aan 32 jaar oude Monorail

Het Duitse attractiepark Europa-Park op 12 december 2022 hun 32 jaar oude Monorail voorzien van een extra nieuwe trein. Hierdoor rijden er straks 10 treinen over de baan met als resultaat dat nog meer bezoekers het park vanuit de attractie kunnen bewonderen. Medewerkers hebben de trein door middel van een kraan op de baan gezet vlak voor parkopening.

De Monorail rijdt al sinds 1990 zijn rondjes door het park. In 2010 is de route uitgebreid waardoor bezoekers ook door themagebieden ‘Portugal’ en ‘Ijsland’ rijden. Het hoeft overigens niet te zijn dat alle 10 de treinen tegelijk zullen gaan rijden. Dat hangt af van verschillende factoren waaronder druktes.

Europa-Park geeft wel vaker aandacht aan hun oudere attracties. Zo hebben zij in 2019 de ‘Panoramabahn’ vernieuwd waardoor de locomotief niet meer op diesel maar volledig elektrisch rijd.

Ook voor de toekomst park het grootste attractiepark van Duitsland uit met onder andere de voltooiing van waterattractie ‘Josefina’s Imperial Magic Journey’. In 2024 opent het nieuwe themagebied ‘Kroatië’ inclusief nieuwe achtbaan.

Lees ook eens: Phantasialand brengt deze show terug tijdens Wintertraum

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *