Feestweekend: Dierenpark Amersfoort vier 75e verjaardag tijdens Hemelvaart

DierenPark Amersfoort bestaat dit jaar 75 jaar en viert haar verjaardag tijdens het Hemelvaartsweekend. “Het hele jaar vieren we feest, maar tijdens het feestweekend pakken we extra feestelijk uit”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “En iedereen is uitgenodigd.” Van 18 tot en met 22 mei staat de rijke geschiedenis van het park centraal, blikt het dierenpark vooruit op de toekomst, en worden bezoekers verrast met verschillende (straat)entertainmentacts en bijzondere gasten. “Ons bos is jarig, dat willen we met de hele stad vieren”, benadrukt Hylke.

Tijdens het feestweekend worden bezoekers feestelijk onthaald. “Vlaggetjes en verschillende (muziek)optredens horen hier natuurlijk bij”, verklapt Hylke. Fans van het dierenpark zullen bijzondere bewoners, zoals de Poepproffessor, de Dinoranger en het dinojong, tegen het lijf lopen, maar ook de Berenboemelmachinist staat klaar, met koffers vol herinneringen. Daarnaast krijgen bezoekers tijdens het feestweekend als eersten de mogelijkheid om het jubileummagazine te bemachtigen, dat vol staat met puzzels, spelletjes en dierenverhalen. Hylke: “De ‘MAKI! Ons bos is jarig’ is er voor de kleine fan, maar ook voor volwassenen die het park door de jaren heen hebben zien veranderen.” De opbrengst van dit magazine gaat naar de bouw van het nieuwe chimpanseeverblijf. Ook geven de Gidsen een uniek inkijkje in de rijke geschiedenis van het park. “Maak de beleving compleet en ontdek onze bijzondere, historische rondleiding”, tipt Hylke. 

DierenPark Amersfoort bestaat dit jaar 75 jaar. Op 22 mei 1948 opende het park voor het eerst haar deuren. Sindsdien is het dierenpark, en het bos waarin zij gelegen is, in ontwikkeling. Deze verandering staat tijdens het feestweekend centraal. “Tijdens het Hemelvaartsweekend ontdek je een heleboel, waaronder het Dwaalhof waarin je op ontdekkingstocht gaat en verdwaalt in de tijd”, vertelt Hylke. “Wij nodigen iedereen van harte uit om onze verjaardag mee te vieren.”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *