Efteling test virtuele wachtrij bij Carnaval Festival

Vanaf 14 november test de Efteling een andere manier van wachten bij attractie Carnaval Festival. Tijdens deze virtuele wachttijd kunnen bezoekers zich vermaken in de buurt van de attractie. Het sprookjespark experimenteert al een paar jaar met nieuwe manieren van wachten. Het virtueel wachten is daar een goed voorbeeld van. Deze nieuwe manier van wachten betekent dat bezoekers nog wel wachttijd hebben maar niet meer de hele tijd in de wachtrij hoeven aan te sluiten. Ze staan daarbij als het ware in een digitale, virtuele, wachtrij. Zo kunnen bezoekers ondertussen iets anders doen.

De Efteling legt uit: ‘Wanneer je in de buurt van Carnaval Festival bent, meld je je aan voor de virtuele wachtrij. Je kunt je niet voor een moment later op de dag aanmelden, maar alleen voor de eerstvolgende plek. Aanmelden voor de virtuele wachtrij kan via de Efteling-app, via de QR-code op de sandwichborden en bij de ticketautomaten bij de attractie. Je ziet direct de verwachte virtuele wachttijd. Terwijl jij in de virtuele wachtrij staat, kun je de sfeer van de Winter Efteling proeven op de Warme Winter Weide (vanaf 14 november). Wanneer jouw wachttijd er op zit, ga je naar de attractie. Wie gebruik maakt van de Efteling-app krijgt vijf minuten van tevoren nog een seintje hiervoor. Open het poortje met jouw barcode en sluit aan in de rij. Is het niet druk bij Carnaval Festival, dan zetten we de pilot uit’.

De test duurt tot het einde van de Winter Efteling.

Eerdere testen hiermee voerden de Efteling uit bij de monorail bij het Volk van Laaf (augustus 2021) en bij De Oude Tufferbaan (februari 2022). De ervaringen die we toen hebben opgedaan, nemen we natuurlijk ook mee in de uitvoer van deze pilot bij Carnaval Festival.

Lees ook eens: Bouwwerkzaamheden Efteling Grand Hotel van start 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *