Efteling-medewerkers zetten zich vrijwillig in tijdens WIJ als Ambassadeur

Afgelopen vrijdagavond openden de Efteling-poorten exclusief voor 6000 bezoekers waarvoor het door gebrek aan sociale contacten, financiën of fysieke beperking niet vanzelfsprekend is om een dagje uit te beleven. Speciaal voor deze mensen organiseert een grote groep betrokken medewerkers het evenement ‘WIJ als Ambassadeur.’ Een bijzondere avond omdat deze bezoekers afkomstig zijn uit de privé-omgeving van de Efteling-medewerkers. Zij zetten zich tijdens dit evenement vrijwillig in om hun gasten een onvergetelijke avond te bezorgen. 

De Efteling is voor iedereen 

De Efteling heeft toegankelijkheid hoog in het vaandel staan. “We vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van een onbezorgd dagje uit. Tijdens WIJ als Ambassadeur werken onze medewerkers, acteurs en leveranciers belangeloos mee aan een betoverende avond voor onze gasten”, aldus Koen Sanders, directeur Product, Markt en Imago. “De eerste editie van het evenement vond plaats in 2017, tijdens het 65-jarig jubileum. Sindsdien zorgt het jaarlijks terugkerende initiatief ieder jaar weer voor blije, dankbare en ontroerende reacties van zowel bezoekers als medewerkers.”

Gastenlijst samengesteld door medewerkers

Medewerkers hebben een belangrijke rol bij de totstandkoming van de gastenlijst van het evenement. Verschillende goede doelen, stichtingen of individuen uit hun persoonlijke omgeving werden aangedragen voor een onbezorgde avond in de Efteling. Marjan van Aert, Team Lead Planning & Inzet, meldde TopOp Kids aan, een stichting die zij een warm hart toedraagt. Zij zetten zich in voor het welzijn van kinderen binnen de regio Breda. “TopOp Kids maakt de doorgaans ‘gewone dingen’ mogelijk voor alle kinderen, zoals een warme jas of een fiets. Een bezoek aan de Efteling is niet voor iedereen vanzelfsprekend en ‘gewoon’. Ik vind het heel mooi dat ik deze kinderen en hun ouders namens de Efteling mag verblijden met een compleet verzorgd bezoek aan het park. Bijzonder dat we dit samen met collega’s kunnen realiseren!”

Avond vol onvergetelijke herinneringen

Dit jaar zorgden 120 inschrijvingen van Efteling-medewerkers ervoor dat 6000 gasten in het zonnetje  werden gezet. Zij konden genieten van een exclusieve avondopenstelling, ontvingen een tegoedbon van 20 euro voor eten en drinken en een digitale fotopas om hun herinneringen aan deze avond mee naar huis te nemen. José Gijsbrechts en haar dochter, de gasten van Marjan, zijn dankbaar voor hun aanwezigheid op het evenement: “Ik ben deze zomer helaas niet op vakantie geweest, maar deze avond voelt vergelijkbaar. Zeker omdat ik dit allemaal samen met mijn dochter mag beleven. Ik vind het heel bijzonder dat wij hier bij mogen zijn!”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *