Cosplay Day 2022 in Movie Park Germany staat in de startblokken

Wanneer Hollywood-icoon Marilyn Monroe de handen ineenslaat met bekende sterren kan dat alleen één ding betekenen: de populaire Cosplay Day in Movie Park Germany komt terug! Op 25 juni 2022 gaan rond 320 cosplayers het Duitse film- en pretpark opnieuw omtoveren tot een kleurrijke wereld vol actie en spectaculaire kostuums. Gasten kunnen indrukwekkende performers en populaire sterren verwachten op de filmset. Daarnaast organiseert Movie Park een bijzondere cosplay wedstrijd, die door een vakjury wordt uitgereikt.

”We zijn verheugd onze bezoekers ook dit jaar een spectaculair zomerevenement te kunnen presenteren met de derde Cosplay Day in Movie Park! De toeloop was ook dit jaar weer groot. Meer dan 350 cosplayers hadden zich van tevoren aangemeld om aan het evenement deel te nemen’’, zegt bedrijfsleider Thorsten Backhaus. ‘’Vooral als filmpark is de Cosplay Day voor ons een hoogtepunt. We verheugen ons nu al op de talrijke kostuums en vertolking van verschillende bekende personages.“

Cosplay

Het begrip ”cosplay“ is samengesteld uit de Engelse vertaling van ”Cosplay“ en ”Play“. Cosplay is een poging om een populair personage uit een film, manga, computerspel, cartoon of serie zo getrouw mogelijk uit te beelden. De meeste cosplayers maken hun eigen kostuums. Bij sommige kostuums kan dit tot honderen uren in beslag nemen.

Voor dit evenement kan een rode loper niet missen in Hollywood in Duitsland. Ook dit jaar verwelkomt het park populaire sterren uit de Cosplay wereld! De populaire FaerieBlossom is dit jaar voor de derde keer aanwezig bij het evenement. SajaLyn modereerde tijdens de vorige editie als Harley Quinn en maakt ook deel uit van de sterren line-up. De crew van ster-cosplayers wordt uitgebreid met Darth Bronka. Dit jaar zal de Cosplay Day nog internationaler zijn en sterren uit de scene van over de grenzen naar het park lokken. De Nederlandse cospeler Sammyscosplay neemt voor de eerste keer deel aan het evenement in Movie Park.

Cosplay Contest

Vanaf 10:00 uur worden Movie Park bezoekers al verwelkomd door de cosplayers. Wie alle Cosplay Day-deelnemers wil zien moet zeker de Cosplay Parade om 15.00 uur in de agenda zetten. Alle 320 deelnemers lopen hier over de Hollywood set. De dag wordt afgesloten met de grote Cosplay Contest in de namiddag. Deze wordt gepresenteerd door Hollywood-icoon Marylin Monroe. De performers Faerie Blossom, Sammyscosplay en SajaLyn zitten ook in de expertenjury en bekronen daarbij de beste cosplay van de dag. Hier krijgen de deelnemende acteurs niet alleen de kans om zich aan een live publiek te presenteren, maar ook om speciale prijzen te winnen.

Meer informatie over het evenement, het programma en tickets zijn te vinden op:  https://www.movieparkgermany.de/nl/plane-deinen-besuch/veranstaltungen/cosplay-day

Lees ook: Attractiepark Slagharen werkt aan ‘Banditoland’ inclusief nieuwe achtbaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *