Attractiepark Slagharen werkt aan ‘Banditoland’ inclusief nieuwe achtbaan

In een recente aanvraag om de omgevingsvergunning uit te breiden heeft Attractiepark Slagharen hun toekomstige plannen naar buiten gebracht. Het park werkt aan een nieuw themagebied wat achter reuzenrad ‘The Big Wheel’ moet komen te liggen. Dit project heeft de naam ‘Banditoland’ en zal naast een aantal attractie straks ook een achtbaan bevatten.

Pretpark.club weet te melden dat het nieuwe gebied 2 flatrides, een speelgebied en een nieuwe achtbaan krijgt. ‘Banditoland’ is straks vanaf zowel de voor- als achterzijde van de Main Street te bezoeken. De lay-out van de getoonde achtbaan hoeft niet de daadwerkelijke lay-out te worden. In het document staat duidelijk dat de tekening een indicatie geeft van het gebied.

Onderzoek naar nieuwe achtbaan

Attractiepark Slagharen heeft eerder dit jaar een enquête gestart waarbij 3 verschillende achtbanen werden getoond. De achtbanen waren van Vekoma, Premier Rides en Gerstlauer en bevatte alle 3 een bijzonder element. Met het uitbrengen van een stem kon het Overijsselse park onderzoeken welk type achtbaan het meest aansprekend is onder de doelgroep.

Fase 2 en 3

Het nieuwe gebied valt onder de 1 fase van de in totaal 3 fases. Op de afbeelding is duidelijk te zien dat het gebied rechts van ‘Banditoland’ onder fase 2 valt. Wat hiervan de invulling gaat worden is niet bekend. Het is in ieder geval wel duidelijk dat fase 3 bestaat uit de realisatie van 60 vakantiewoningen. De accommodaties zullen geschikt zijn voor 8 tot 12 personen.

Wanneer dit gebied moet openen is nog niet bekend. Directeur Dave Storm liet eerder al weten dat 2024 mogelijk het openingsjaar wordt maar helemaal zeker was dit niet.

Lees ook: Disney vraagt patent aan voor nieuwe type attractie

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *