Efteling update: Zo staat het huis van Vrouw Holle er nu bij

Bezoekers van de Efteling moeten Vrouw Holle al twee jaar missen. Het huisje werd in 2019 afgebroken en zou niet veel later weer opnieuw opgebouwd worden. Door de coronamaatregelen en de financiële terughoudendheid is dit project vertraagd. Sinds vorig maand is de herbouw van het huisje begonnen. Naar verwachting kan Vrouw Holle het in de winter weer laten sneeuwen.

Vlak voor de afbraak van het huisje van Vrouw Holle is er een 3D-scan gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om een vrijwel identiek huisje terug te zetten. Met een paar kleine gedwongen aanpassingen blijft de sfeer van het huisje hetzelfde.

De put van Vrouw Holle staat ook op de planning voor klein onderhoud. Hier wordt klein bouwkundig onderhoud uitgevoerd zoals het schilderen en het voegen van gemetselde deel van de put.

De bouwfoto’s van dinsdag 31 mei 2022 geven een goed beeld over de stand van zaken rondom het huisje. Het huis staat bijna in zijn geheel overeind. Ook worden de contouren van de tuin steeds meer zichtbaar.

Lees ook: Efteling sluit na vandaag restaurant De Vrolijke Noot

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *