Nieuw overdekt themapark met achtbaan opent medio 2025 in Gelderland

Het is een beetje onder de radar gebleven maar binnenkort start toch echt de bouw van een compleet nieuw overdekt themapark. Marveld Recreatie, gelegen in de Achterhoek, heeft in samenwerking met ontwerper Jora Vision en Toonder Compagnie BV een park met een oppervlakte van 9000 m2 ontwikkeld. Het park zal ‘Bommelwereld’ heten, gebaseerd op de karakters van Tom Poes en Heer Bommel. De verwachte opening ligt nu in het voorjaar van 2025.

De boeken van Marten Toonder zijn als inspiratiebron gebruikt om dit park te ontwikkelen. Bezoekers kunnen straks rondlopen in de wereld van Heer Bommel. Zo kan er van alles ontdekt worden: de tovenarij van Hocus Pas, de Zwarte Bergen aanschouwen en de straten van Rommeldam bewandelen.

Op de conceptarts is al enorm veel te zien. Naast de indrukwekkende thematisatie van rotswerk en huisjes zijn er ook attracties te vinden. Zo zijn er onder andere een achtbaan, boomstamattractie, vrijevaltorens, oldtimerbaan, zweefmolen, draaimolen en een theater te spotten.

Marveld Recreatie is een recreatiebedrijf dat naast een vakantiepark en hotel ook een groot indoor waterpark bezit. Met de komst van Bommelwereld richt het bedrijf zich niet alleen op bezoekers uit de Achterhoek. Hopelijk worden er ook jonge generaties in aanraking gebracht met de karakters wat dit park straks te bieden heeft.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *