Efteling meest aantrekkelijke werkgever volgens onderzoek

Randstad onderzoekt jaarlijks de aantrekkelijkheid van de 150 grootste werkgevers in Nederland. En wat blijkt nu? Zowel Efteling als Maastricht UMC+ zijn de meest aantrekkelijke werkgevers binnen ons landje. Dit kwam uit het Randstad Employer Brand Research naar voren. Onderzoeksbureau Kantar voerde dit uit onder ruim 11.000 Nederlanders tussen de 18 en 67 jaar.

Wat zijn nu de belangrijkste factoren geweest? Bij het vinden van nieuwe werknemers zijn salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden van groot belang. Daarnaast staat de sfeer op de werkvloer en een goede balans tussen werk en privéleven ook hoog op de lijst.

Bij de Efteling zijn er vooral 3 punten die er bovenuit steken: goede reputatie, werksfeer en de financiële gezondheid. Algemeen directeur Fon Jurgens geeft een reactie: “Het is ontzettend mooi om bekroond te worden met de Randstad Award, beste werkgever. We hebben al jaren enorm veel aandacht voor alle medewerkers die bij de Efteling werken. Door hun goede inzet zorgen zij voor de betovering van onze gasten en maken zij iedere dag weer het verschil. Daarom vinden we het ook erg belangrijk om hen ruimte te bieden voor ontwikkeling en vrijheid te geven om het werk op de beste manier in te delen. Een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen is dan noodzakelijk. Na een vervelende periode met veel extra maatregelen vanwege de pandemie, is het fantastisch om te zien dat iedereen weer doet waar diegene echt goed in is: het betoveren van onze gast. Deze prachtige prijs is voor ons een kers de op taart!”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *