Achtbaanmarathon hoogtepunt van jubileum Attractiepark Toverland

Om te vieren dat houten achtbaan Troy 15 jaar bestaat, organiseert Attractiepark Toverland de Troyback Days. Van vrijdag 1 t/m zondag 3 juli wordt dit jubileum van de houten achtbaan gevierd met extra activiteiten, foodspecials en exclusieve merchandise. Het hoogtepunt van het weekend is de Troy Coaster Challenge. Hier gaan 12 waaghalzen de uitdaging aan om 24 uur lang in de achtbaan te zitten. Met verschillende acties wordt geld opgehaald dat ten goede komt aan Stichting Durf Te Vragen.

In 2007 opende houten achtbaan Troy. Met zijn hoogte (35m), snelheid (90km/u) en lengte (1077m) werd het meteen een blikvanger in het Limburgse attractiepark. De achtbaan staat in het themagebied Ithaka, waar gasten zich kunnen wanen in het oude Griekenland. Op 1 juli is het precies 15 jaar geleden dat de eerste strijders de achtbaan trotseerden. En dit zal uitgebreid gevierd worden. Met extra entertainment-acts, roodspecials, exclusieve merchandise en spannende activiteiten zoals een speurtocht en een quiz zal Ithaka tot leven komen als nooit te voren. Het volledige programma van de Troyback Days is terug te vinden op de website van het park.

24 uur in Troy voor het goede doel

Uit bijna 4000 aanmeldingen zijn, na een testavond waarvoor 48 kandidaten waren uitgenodigd, 12 deelnemers geselecteerd die de Troy Challenge aangaan. Op zaterdag 2 Juli om 12:00 uur wordt het startschot gegeven voor het eerste rondje en 24 uur later zal de trein voor de laatste keer binnenkomen.

Rondom de Troy Coaster Challenge worden verschillende acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Durf Te Vragen. Zo kunnen andere adrenalineliefhebbers 25 minuten lang deelnemen aan de Challenge door een zitje naast een van de kandidaten te kopen. Verder zijn er bijzondere items verkrijgbaar, zoals achtbaanonderdelen. Alle informatie over het reserveren van zitjes of het doen van een donatie is te vinden op de website.

Lees ook: Movie Park Germany introduceert 360-graden beleving op Star Trek achtbaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *