Geboortegolf in Dierenrijk Mierlo: veel jonge dieren geboren

In Dierenrijk Mierlo zijn tot nu toe vijftien jonge dieren bij vier verschillende diersoorten geboren. Er zijn negen poolvossen geboren, drie steenbokken, één Parmawallaby en één rendier. Het gaat goed met de jonge dieren. 

Bij de poolvossen zijn negen jonge dieren geteld, dat lijkt veel maar dat is gemiddeld voor deze diersoort. Een nest kan wel uit achttien jongen bestaan. Over een week zijn de jonge dieren drie weken oud en worden ze nagekeken door de dierenarts en ook zal er meer duidelijk worden rondom het geslacht. Vanaf dat moment is de kans aanwezig dat de jonge vossen de eerste stapjes buiten het nest gaan zetten. 

In het verblijf bij de Humboldtpinguïns is er één kuiken uit het ei gekomen. Het is het eerste ei dat dit jaar is uitgekomen. Momenteel zitten er nog meerdere koppels te broeden.

Bij de parmawallaby’s is een jong uit de buidel gekomen. Een wallaby wordt na een dracht van slechts vijf weken geboren. Tijdens de geboorte gaat de moeder rustig zitten en vervolgens kruipt de het kleine dier naar de buidel, waar het tot een half jaar blijft zitten. 

Ook zijn er in een periode van een week één rendier en drie steenbokken geboren. De drie steenbokken zijn van twee verschillende moeders. Zowel het rendier als de jonge steenbokken zijn vrouwtjes.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *