Efteling opent Pagode eerder dan verwacht

Het zal de oplettende kijker vast niet zijn ontgaan. De Efteling heeft Pagode vanaf vandaag weer operationeel. Bezoekers kunnen dus weer met de vliegende tempel het sprookjespark van 45 meter hoogte bekijken. En dat is eerder dan verwacht, want de iconische attractie stond eigenlijk tot volgende week op de onderhoudskalender.

De attractie sloot op 28 februari voor het uitvoeren van groot onderhoud. Zo zijn onder andere de lagers vervangen die de attractie soepel laat bewegen. Om bij de lagers te kunnen komen, was het nodig om de stalen arm van 225.000 kilo op te tillen van het 340.000 kilo zware betonnen contragewicht. Hiervoor werden onder andere een kraan en een hijsframe ingezet.

Na deze klus is de besturing van de Pagode vervangen. Door de vermindering van het gewicht van een zware kabel en techniek op het eiland kunnen er nu circa 40 bezoekers méér mee per rit dan eerst! Als laatste heeft de Efteling gewerkt aan de hydrauliek, die is nu weer helemaal up-to-date.

Onder de tempel zijn vaste steunen gemaakt waar speciale lampen, moving heads, aan worden bevestigd. Deze lampen zorgen in het donker voor spectaculaire showverlichting. Ook andere onderdelen van het verlichtingsplan zijn verduurzaamd door middel van led-verlichting.

Lees ook: Toverland bezoeken met hoge korting

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *