Algemeen directeur Erik van Engelen kondigt vertrek bij Wildlands aan

Na ruim vier jaar aan het roer te hebben gestaan, heeft interim-directeur Erik van Engelen van WILDLANDS Adventure zoo Emmen vandaag aangekondigd dat hij het park in de loop van 2023 gaat verlaten. Van Engelen werd in oktober 2018 aangesteld als interim-directeur met de opdracht om een realistische nieuwe businesscase te maken met perspectief voor de toekomst. Hij heeft sindsdien de dagelijkse leiding over het park en onder zijn supervisie zijn de kosten fors gereduceerd zijn en is het park op veel punten verbeterd. Zo zijn er nieuwe dierverblijven toegevoegd en ligt er meer focus op educatie. Ook telt WILDLANDS op dit moment 40.000 abonnementhouders, het hoogste aantal sinds de opening in 2016.

Van Engelen: “Uiteraard neem ik dit besluit met pijn in mijn hart, maar ik heb altijd bij de Raad van Commissarissen en bij de gemeente Emmen aangegeven dat ik aanblijf bij WILDLANDS zolang dat voor onze situatie nodig is. Met de mooie resultaten van de afgelopen jaren en van onze nieuwe tienjarenvisie ‘Werken aan een duurzame toekomst’ heb ik zoveel vertrouwen in het team en in ons park, dat ik het met een gerust hart los durf te laten.”

President-commissaris Henk Jan Meijer reageert namens de Raad van Commissarissen: “We haalden in 2018 met Erik van Engelen een ervaren bestuurder in huis, gespecialiseerd in veranderingsprocessen. Er ligt inmiddels een realistische en duurzame businesscase voor WILDLANDS met een heldere toekomstvisie. Ook tijdens de corona-periode heeft Van Engelen laten zien een krachtige directeur te zijn. Voor zijn tomeloze inzet, betrokkenheid en voortdurende focus op een gezonde toekomst voor WILDLANDS en het ATLAS Theater, hebben wij enorm veel respect en zijn wij hem zeer dankbaar.”

Het traject om een opvolger te vinden wordt nu in gang gezet en de verwachting is dat de overdracht vóór deze zomer zal plaatsvinden. Tot die tijd blijft Van Engelen voor de volle 100% betrokken bij WILDLANDS en zal hij zijn kennis en visie aan de nieuwe leiding overdragen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *