Efteling opent Vrouw Holle na 2,5 jaar afwezigheid

Het heeft even geduurd maar de Efteling heeft na een afwezigheid van 2,5 jaar het sprookje van Vrouw Holle weer geopend. Vanaf 30 september laat Vrouw Holle het weer ouderwets sneeuwen in het Sprookjesbos. Het park heeft een compleet nieuw huisje opgebouwd.

Het oorspronkelijke huisje werd in 2019 afgebroken. Door middel van een 3D-scan werd het mogelijk om een replica te maken. Om te voldoen aan de huidige bouwbesluiten is de deuropening nu iets hoger dan vroeger. Daarnaast zijn de raamkozijnen anders van grootte. Er is bij de herbouw zoveel mogelijk materiaal hergebruikt. Ook zijn verschillende authentieke elementen, zoals de grote stenen die de deuren omlijsten, teruggeplaatst.

Geschiedenis

Het oorspronkelijke huisje stond bijna 80 jaar in de Efteling. Het heeft in die tijd verschillende bewoners gehad. Van 1945 tot 1948 woonde er zelfs een gezin in dit kleine huisje. Vóór de opening van de Efteling in 1952 kreeg het houten huisje een laag cement op de muren, een compleet nieuw dak en werd het geschilderd. Precies zoals Anton Pieck het had geschetst. Meteen na de renovatie van het huisje werd de put gebouwd. 

Het huisje van Vrouw Holle was in de beginjaren van het Sprookjesbos in gebruik als souvenirhuisje. Vanaf de jaren zestig was het een Sprookjesmuseum, waar je attributen uit verschillende sprookjes kon bekijken. Sinds 2006 schudt Vrouw Holle er haar kussen uit.

Zo stond het huisje er in juni nog bij.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *