Europa-Park stelt kunstwerken fans tentoon in Art Boulevard

Bezoekers van het Duitse Europa-Park kunnen sinds kort kunstwerken bewonderen in de Blue Fire Dome. Deze zogeheten Art Boulevard staat vol met kunstwerken die door Europa-Park-fans zijn gemaakt. Als onderdeel van een creatieve wedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen konden creatievelingen een kunstwerk aanleveren.

Het is de eerste keer dat het park met een Art Boulevard komt. Zowel kleine als grote kunstenaars konden hun verwachting van het nieuwe seizoen uitbeelden als onderdeel van de Art Contest. Europa-Park: ”Elk werk vertelt een individueel verhaal en weerspiegelt de diversiteit en liefde van de gasten rond het resort”.

Bezoekers kunnen de expositie nog tot en met 5 november 2023 bewonderen. De eerste 50 exposities zijn tot 31 juli te bewonderen. De tweede helft is vanaf 1 augustus te zien en loopt tot en met 5 november.

1200 inzendingen, 5 winnaars

Vanuit heel Europa zijn er meer dan 1200 inzendingen binnengekomen. Verschillende creatievelingen uit onder andere Spanje, Engeland, Zwitserland, België en Luxemburg gingen aan de slag met de opdracht. Uiteindelijk zijn er 100 exposities met 5 winnaars geselecteerd. Hierbij is rekening gehouden met 3 leeftijdscategorieën: 18 jaar en ouder, van 7 tot 17 jaar en tot 6 jaar. De winnaars werden gekozen uit een jury onder leiding van Roland Mack. De gelukkigen konden zich verheugen op een avontuurlijk verblijf in het resort voor het hele gezin.

De winnaars:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *