Disney werkt aan film rondom Big Thunder Mountain

Disney maakt serieus werk van een verfilming rondom de populaire attractie Big Thunder Mountain. Deze mijntreinachtbaan is te vinden in meerdere Disneyparken en is gebaseerd op een mijnstad waar goud wordt ontdekt. Wat het verhaal van de film precies zal zijn is nog even afwachten maar de kans is aanwezig dat het verhaal van de attractie wordt aangehouden.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Disney een film uitbrengt over haar eigen attracties. Dit hebben zij al eens gedaan met The Haunted Mansion uit 2003 waarin Eddie Murphy is te zien. Of wat dacht je van Jungle Cruise die vorig jaar is uitgekomen met Dwayne Johnson en Emily Blunt. De bekendste verfilming is natuurlijk die van Pirates of the Caribbean met Johnny Depp als Captain Jack Sparrow.

Het scenario van de film rondom Big Thunder Mountain wordt opgepakt door Kieran en Michele Mulroney. Daarnaast zijn Bert & Bertie (Hawkeye serie) met Disney in onderhandeling over de regie.

Achtbaan Big Thunder Mountain opende voor het eerst in Disneyland Anaheim op 2 september 1979. De verhaallijn wijkt ietwat af van de versie in Disneyland Paris. Door de ontdekking van goud groeide de mijnbouw in het stadje Rainbow Ridge en werd er een uitgebreide lijn van mijntreinen opgezet om alle erts te vervoeren. De berg was een heilige plek voor indianen waardoor die werd vervloekt. Er ontstond een grote tragedie waardoor uiteindelijk de mijnstad werd verlaten. De locomotieven rijden er nog steeds rond, zonder bemanning.

Lees ook eens: Dit zijn de 10 hoogste achtbanen van Europa

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *