Spectaculaire Intamin Launch Coaster voor Parque Warner in 2023

Het Spaanse Parque Warner in Madrid zal in 2023 uitbreiden met een spectaculaire Intamin Launch Coaster. Dit achtbaantype is te vergelijken met Velocicoaster uit Universal’s Islands of Adventure. De bouw is inmiddels in volle gang. Het thema van de nieuwe achtbaan is ‘Batman’ en de 45 meter hoge tophat staat overeind. De mensen achter The Coaster Kings maakte een rondje door het park.

De nieuwe achtbaan wordt de zwaarste thema-achtbaan en maakt gebruik van het oude landhuis en de vleermuisgrot van de oude Batman simulator. In het gebouw van de oude simulator vinden uitgebreide renovaties en werkzaamheden plaats waaronder de toevoeging van nieuwe wachtrijsegmenten en aircosystemen.

Parque Warner heeft nog niet veel informatie naar buiten gebracht over de Intamin baan maar de lay-out omvat drie (mogelijk vier) lanceringen. Zo zal de eerste lancering leiden naar de double-up en een kurkentrekker. Daarna zal de trein naar de tophar gelanceerd worden. Nadat verschillende elementen de tophat hebben gevolgd, zal de achtbaan zijn derde lancering ingaan. Dit zal leiden tot een ingewikkeld dubbel element en een zero-G-Stall. De rit zal ook meerdere scene bevatten maar wat dit precies gaat inhouden is nog onbekend.

Op de voormalige locatie van Gotham City Park passeren twee van de lanceringen van de rit elkaar. Deze twee lanceringen worden momenteel uitgerust met LSM’s om treinen in de top hat en zero-G-stall-elementen voort te stuwen.

Nog een nieuwe achtbaan?

Oorspronkelijk zou de bouw van deze ongeveer 50 meter hoge nieuwe Intamin-achtbaan aankomende november beginnen. Het park lijkt echter te popelen om de attractie volgend seizoen operationeel te hebben. De achtbaan zal naar verwachting in 2023 openen, ondanks het feit dat een aanzienlijk deel van de track nog steeds wordt gebouwd in de buurt van Cartoon Village en Wild West Territory. Volgens geruchten zal dit niet de enige nieuwe achtbaan zijn die in de nabije toekomst aan Parque Warner wordt toegevoegd. Er wordt verder nog gesproken over een mijntrein-achtbaan die zich bij de line-up van het Wild West Territory voegt.

Lees ook eens: Populaire achtbaan Top Thrill Dragster sluit definitief. Of toch niet?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *