Attractiepark Toverland breidt in Avalon uit met deze 4 attracties

Medio 2023 zal Toverland maar liefst vier nieuwe attracties openen in het themagebied Avalon, waar gasten zich wanen in de mythische wereld van tovenaar Merlijn. Hiermee wordt het attractieaanbod nog aantrekkelijker voor een bredere doelgroep en kunnen gasten zich langer vermaken in het gebied. Naast twee grote en twee kleine attracties worden er een waterspeeltuin, dreumesspeelplaats én diverse nieuwe belevingselementen toegevoegd. Met deze uitbreiding is een investering van tien miljoen euro gemoeid.
In 2018 opende het themagebied Avalon met de spectaculaire wing coaster Fēnix, boottocht Merlin’s Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Medio 2023 zal Toverland vier nieuwe attracties toevoegen aan Avalon, waarbij gasten het gebied en haar inwoners nog verder zullen ontdekken. Hierdoor is er nog meer te doen voor de hele familie. De eerste werkzaamheden van deze complete metamorfose zijn inmiddels begonnen.

Pixarus

De eerste attractie is Pixarus. In deze Flight School of Magic krijgen de leerlingen van Merlijn vliegles. Gasten kunnen hierin zelf bepalen hoe hun vlucht eruit zal zien door het besturen van hun eigen voertuig én hoe vaak ze hierbij over de kop gaan. Pixarus heeft een uniek element, want deze attractie wordt geplaatst in de schuin gezette bocht (de zogeheten ‘helix’) van achtbaan Fēnix. Hierdoor zullen beide attracties rakelings langs elkaar vliegen.

Dragonwatch

Voor wie Pixarus iets te spannend is en liever naast elkaar de lucht in gaat, kan zich begeven naar de familievriendelijke valtoren Dragonwatch. Dit is de ideale plek om, vanaf een hoogte van 17 meter, de draken van Avalon te spotten en te genieten van het uitzicht over het attractiepark

Garden Tour

Veilig op de grond worden de jongste gasten door Merlijn uitgenodigd om een kijkje te nemen in zijn magische kruidentuin. In deze Garden Tour van ruim 130 meter door bijzondere flora en fauna ontmoeten gasten de magische wezens van Avalon. Kinderen kunnen deze verrassende tour zowel zelfstandig als met hun ouders ervaren.

Jumping Juna

Aan de voet van Dragonwatch kunnen kinderen plaatsnemen in de carrousel Jumping Juna. Hier organiseren de speelse eenhoorn Juna en het ondeugende draakje Sparky een verkleedfeestje. Deze twee nieuwe karakters laten zich vanaf 2023 voor het eerst in Toverland zien.

Belevingselementen

Naast de opening van nieuwe attracties staat er nog meer te gebeuren in Avalon. Het gebied zal verder verrijkt worden met een waterspeeltuin en een dreumesspeelplaats, pal naast het terras van The Flaming Feather. Gasten zullen verder meer nieuwe belevingselementen aantreffen zoals kijktaferelen en upgrades van bestaande attracties. Hierover zal op een later moment meer bekend worden gemaakt. 

“We zijn heel trots op alles wat er staat te gebeuren in Avalon”, vertelt algemeen directeur Jean Gelissen jr. “Ons vertrouwen in de kracht van de wereld van Merlijn maakt dat we graag een nog bredere doelgroep hiermee in aanraking brengen. Met onze kennis, kunde, ervaring én eigenwijsheid weten we dit thema op een dusdanige manier vorm te geven die uniek is en past bij onze identiteit.”

Lees ook eens: Populaire achtbaan Top Thrill Dragster sluit definitief. Of toch niet?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *