Disneyland Paris werkt aan een nieuwe attractie rondom Rapunzel

Disney presenteerde in 2018 het masterplan voor de uitbreiding van Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris. Naast grote uitbreidingen zoals Avengers Campus en Frozen Land stond er ook een kleine attractie ingetekend in een gebied naast Toy Story Playland. Deze attractie hield de gemoederen flink bezig. Inmiddels zijn de plannen voor deze attractie uitgelekt en het is hoogstwaarschijnlijk dat dit bevestigd gaat worden tijdens D23 Expo. Het gaat hier om een draaiende attractie die in het teken staat van Tangled (Rapunzel).

De uitgelekte plannen voor een nieuwe attractie zijn in handen gekomen van Outside Ears. Hierop is duidelijk te zien hoe het gebouw eruit komt te zien en wat voor een soort attractie het is. Daarnaast is het ook duidelijk waar de attractie komt te liggen.

Deze ‘Tangled’ attractie is vergelijkbaar met de draaiende theekopjes ‘Mad Hatter’s Tea Cups in Disneyland Parc. Bezoekers nemen plaats in een van de 18 boten zoals we die kennen uit de Disney Animation Studios film Rapunzel uit 2010. Door middel van 3 grote schijven draaien bezoekers straks rond.

Nieuwe locatie

De attractie komt vlak naast Toy Story Playland te liggen ter hoogte van waar voorheen het opstapstation van de Studio Tram Tour stond. Bezoekers kunnen straks vanaf het Toy Story gebied over een nieuw pad richting de nieuwe attractie lopen. Vanaf de andere kant is de attractie straks ook te bezoeken. Tussen Tower of Terror en Toy Story Playland zal straks een nieuw pad lopen die bezoekers naar achteren in het park leidt. Aan dit pad zal de nieuwe attractie komen te liggen. Op dit moment werkt Disneyland Paris aan een uitbreiding in het Walt Disney Studio Park met een grote plas waar op een later moment nieuwe themagebieden aan zullen grenzen. Zo wordt op dit moment gewerkt aan Frozen Land.

Dat zou er dan zo uit moeten komen te zien:

Rapunzel krijgt dus eindelijk haar eigen attractie. Wanneer de attractie moet openen en wat de naam precies zal zijn, is nog niet bekend. Dit zal na verwachting allemaal bekend worden gemaakt op de Expo. De D23 Expo is het ultieme Disney fan event die van 9 t/m 11 September 2022 gehouden word in het Anaheim Convention Center.

Lees ook eens: Dit is waarom Disneyland Paris in Frankrijk staat

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *