Efteling verkoopt het exclusieve boek: Spookslot – 44 jaar te gast bij de geesten

De Efteling laat de sluiting van het Spookslot niet onopgemerkt voorbij gaan. Het park wilt de attractie uit 1978 vereeuwigen door middel van een mooie video. Naast de exclusieve pin start aankomende maandag ook de verkoop van het boek ‘Spookslot – 44 jaar te gast bij de geesten’.

Het boek bestaat uit 56 pagina’s en is 27×27 cm groot. Dit afscheidsboek bestaat uit informatie, schetsen en foto’s van het Spookslot. Vanaf 29 augustus start de verkoop bij de voormalige verkooplocatie ‘De Witte Walvis’ achter het Spookslot. De prijs bedraagt €25,-, het boek heeft een oplage van 2500 stuks en bezoekers kunnen maximaal 3 boeken per aankoop meenemen.

Veel liefhebbers van de Efteling waren op zijn zachts gezegd niet te spreken over de oplage van het boek en het feit dat bezoekers maximaal 5 boeken per persoon konden kopen. Dit is inmiddels afgeschaald naar 3 stuks per persoon en de Efteling heeft daarbij de volgende update gegeven.

De oplagen van de Spookslot-souvenirs zijn gebaseerd op verkoop van voorgaande specials, zoals exclusieve pins. Daaruit zou op te maken zijn dat er meer dan voldoende souvenirs zijn. Dat geldt voor zowel het Spookslot-fotoboek als de Spookslot-pin. Er zijn bijvoorbeeld 5.000 pins beschikbaar. Afhankelijk van de verkoop (volgende week) wordt bekeken of een nabestelling wenselijk is.

Tevens verlagen we het aantal maximum pins en boeken per aankoop aan naar drie per persoon. Zo geven we meer mensen de kans om deze souvenirs te kopen, maar kunnen er ook nog steeds souvenirs worden meegenomen voor anderen die niet in de gelegenheid zijn om naar de Efteling te komen.

In 2024 kunnen we op de plek van het huidige Spookslot een nieuw themagebied verwachten met een nieuwe attractie genaamd ‘Danse Macabre’. Het is de bedoeling dat deze attractie de sfeer van het Spookslot in stand houdt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *