Efteling doet onderzoek naar het aanbieden van verschillende abonnementen en voordelen

De Efteling is altijd op zoek naar manieren om de ervaring van bezoekers te verbeteren. Op dit moment is het park een onderzoek gestart in hoeverre mensen interesse hebben als de Efteling meerdere abonnementen kan aanbieden. Nu is het zo dat bezoekers met een abonnement het park een jaar lang onbeperkt kunnen bezoeken met uitzonder van een aantal blokdagen. Nu wordt er gekeken of er interesse is in abonnementen die 365 dagen toegang geven, abonnementen die alleen op doordeweekse dagen geldig zijn en abonnementen die buiten de schoolvakanties vallen.

Abonnementhouders van de Efteling hebben recent een e-mail ontvangen van het Sprookjesbos waarin wordt gevraagd om een enquete in te vullen. Opmerkelijk hieraan is dat een groot gedeelte gaat over eventuele aanpassingen. Naast de vraag waar houders tevreden over zijn, wordt er ook gevraagd naar wat eventueel verandert, weggehaald of toegevoegd kan worden aan een Efteling abonnement.

De respondenten van de enquete kunnen aangeven van welke extra’s zij het afgelopen jaar gebruik van hebben gemaakt. Het park is duidelijk aan het kijken naar welke voordelen in de smaak vallen en welke zeker niet. Bezoekers kunnen ook zelf hun ultieme Efteling abonnement samenstellen door antwoord te geven op de volgende vraag: ”Stel dat jij jouw eigen Efteling abonnement zou mogen samenstellen, hoe zou jouw ideale Efteling abonnement er dan uit zien?”

Nieuwe voordelen?

Naast de huidige voordelen is het park ook op zoek naar nieuwe voordelen om bezoekers over de streep te trekken om een abonnement aan te schaffen. Zo wordt er gekeken naar een digitale fotopas waarbij houders onbeperkt attractiefoto’s kunnen downloaden. Daarnaast is er ook een interessepeiling in een eventuele sneak preview bij nieuwe attracties en een exclusieve souvenir zoals bijvoorbeeld een pin.

Soorten abonnement

”Stel je eens voor dat er Efteling abonnementen zouden komen die enkel op geselecteerde dagen toegang tot de Efteling geven. Voor deze abonnementen gelden dan verschillende prijzen. In hoeverre zou je interesse hebben in de volgende soorten abonnementen?” Dit is een vraag die abonnementhouders voor hun kiezen krijgen. Naast de geldigheid van het huidige abonnement (alle dagen op max. 14 dagen na) geeft het park nog 3 andere opties.

  • Abonnement voor alle dagen (365 dagen)
  • Abonnement voor dagen buiten de (school)vakanties
  • Abonnementen voor doordeweekse dagen buiten de (school)vakanties

De respondenten kunnen bij alle 3 de opties aangeven in hoeverre zij hierin geïnteresseerd zijn en wat ongeveer de prijs van dit abonnement zou moeten worden.

Nu de Efteling deze enquete is gestart wilt natuurlijk nog niet zeggen dat het er uiteindelijk van gaat komen. Maar stel dat meerdere mensen aangeven wel interesse te hebben in andere abonnementen en voordelen dan zie ik het nog wel gebeuren dat we in de toekomst de keuze hebben uit verschillende abonnementen.

Zit er een interessante optie voor jou bij? Of heb je nog leuke ideeën die de Efteling als voordelen kan aanbieden in een abonnement? Laat het gerust eens weten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *